Σε δύσκολη θέση όσοι υπάλληλοι χρωστούν αυτή την περίοδο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Από τις ήδη συρρικνωμένες αποδοχές των υπαλλήλων αυτών η εφορία κατάσχει πλέον σημαντικά ποσά, τα οποία υπολογίζονται μέχρι και στο 25% των συνολικών ονομαστικών καθαρών αποδοχών, προκειμένου να διασφαλίσει την είσπραξη των οφειλομένων.

Το ποσοστό 25% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο το οποίο μπορεί να κατασχεθεί δεν υπολογίζεται στο εναπομείναν μετά τις προσωρινές σημαντικές μειώσεις ποσό του μισθού αλλά στο συνολικό ονομαστικό ποσό. Έτσι, αυτό που κατάσχεται αντιστοιχεί σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του υπολειπόμενου διαθέσιμου μισθού.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας κ. Αλεβιζόπουλος επεσήμανε ότι 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις μισθών από την εφορία για χρέη προς το δημόσιο.

Υπάρχουν δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και υποχρεώσεις.

Δεν είναι καθαρά αυτά τα χρήματα που μένουν στους εργαζομένους. Το χαράτσι για τα σπίτια μας θα είμαστε σε αδυναμία να το πληρώσουμε, όπως σε αδυναμία θα είμαστε να πληρώσουμε και τον φόρο για τους ανέργους του 2010, όπως και την εκκαθάριση του 2011.

Δεν έχει αντίρρηση κανείς να πληρώσει φόρους, στο σημείο που είναι η χώρα.

Αλλά αυτή η αναδρομικότητα των φόρων και το κράτος που έρχεται και σου παίρνει το εισόδημα διαβίωσης είναι ανάλγητα και απαράδεκτα, θα οδηγήσουν στη φτώχεια των ίδιων των εργαζομένων και θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων”, ανέφερε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2020

Σοκ σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους προκαλούν οι συνεχείς μειώσεις που υφίστανται ξαφνικά οι καθαρές μηνιαίες αμοιβές τους.

Οι μειώσεις αυτές, οι οποίες οφείλονται στις αναδρομικές χρεώσεις εισφορών υπέρ ανέργων και υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας, στις αναδρομικές αυξήσεις των κρατήσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών και στις οριζόντιες περικοπές των επιδομάτων παραγωγικότητας, γίνονται τις τελευταίες ημέρες ακόμη μεγαλύτερες για τους υπαλλήλους που χρωστούν στο δημόσιο, καθώς η εφορία -εφαρμόζοντας κατά γράμμα την υφιστάμενη νομοθεσία- προχωρά σε κατασχέσεις σημαντικού μέρους των μισθών τους προκειμένου να εξασφαλίσει την είσπραξη των οφειλομένων.

Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου διαπιστώνουν ότι τα καθαρά ποσά των μισθών που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έχουν συρρικνωθεί σε επίπεδα που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν μισθούς… Βουλγαρίας, σε ποσά της τάξεως των 100 έως 600 ευρώ.

Οι πρωτοφανείς αυτές μειώσεις των μισθών οφείλονται, καταρχάς, στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εφαρμόζουν ταυτόχρονα και αναδρομικά ορισμένα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής που είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο και προβλέπουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.