Από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνεται πως "θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις να εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα ώστε να ανοίξει στη συνέχεια η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων".

Έπειτα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, “θα ακολουθήσει αυτοματοποιημένος έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί η ενίσχυση (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ).

Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων που θα προκύψει θα αποσταλεί στη συνέχεια στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο οποίος θα προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό κονδύλι θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων που προβλέπεται στον ν. 3986/2011.

Στόχος ήταν η στήριξη των επιστημόνων στις αρνητικές οικονομικές συνθήκες τις οποίες έχει φέρει η κορονο-κρίση. Ωστόσο, οι μέχρι πρότινος διαβουλεύσεις μεταξύ Υπ. Εργασίας -επιστημόνων δεν είχαν καταλήξει στο τελικό σχέδιο για το εν λόγω επίδομα.

Κάτι τέτοιο έχει πλέον σχεδόν διαμορφωθεί, αν και λεπτομέρειες θα περιληφθούν σε σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία πιθανότατα θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα, πάντως, με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας :

– Η “στόχευση του μέτρου” θα αφορά ” στους επιστήμονες που έχουν ανάγκη (με έμφαση στους νέους και αυτούς που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα)”.

– “Θα τεθεί “πλαφόν” στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020″

– “Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019”.

Εκπροσωπήθηκαν οι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι και γεωτεχνικοί. Οι εν λόγω κλάδοι επιστημόνων θα είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από το επίδομα, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, το επίδομα δεν θα δοθεί “οριζόντια” -σε όλους τους εν λόγω επιστήμονες- αλλά θα ληφθούν υπ’ όψην τρία κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο θα είναι το ύψος του εισοδήματος που δήλωσαν πέρσι (για το 2019), η μείωση τζίρου κατά τους μήνες της πανδημίας, αλλά και η ηλικία τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.