Προαιρετική μείωση σε μίσθωμα μπορεί να γίνει ελεύθερα για οποιαδήποτε κατηγορία μίσθωσης, και να δηλωθεί στο TAXISNET. Αν όμως ο κωδικός δραστηριότητας του ενοικιαστή δεν περιλαμβάνεται στους παρακάτω ΚΑΔ, δεν υπάρχει δικαίωμα φορολογικής επιστροφής του 12% του πλήρους μισθώματος.

Με σημαντική χρονική καθυστέρηση και με αρκετές ασάφειες που επιχειρούν να λύσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις ξεκινά να υλοποιείται το μετρό της εθελοντικής μείωσης των ενοικίων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, αφού “πιάνει” και τα ενοίκια του Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά κι οι ενοικιαστές στα “ψιλά γράμματα” της όλης διαδικασίας, όπως αυτή περιγράφεται στην σχετική υπουργική απόφαση.

Το πλέον σημαντικό σημείο είναι το ότι σε προαιρετική μείωση ενοικίων μπορεί να αποδεχθεί οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης το επιθυμεί σε συμφωνία με τον ενοικιαστή, όμως για να λάβει ο ιδιοκτήτης την αποζημίωση που δικαιούται, θα πρέπει ο ενοικιαστής του να εντάσσεται στους ΚΑΔ που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια καθορίζονται ως εξής:

Έως 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά
Έως 39.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία παιδιά

Έως 42.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά
Έως 45.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε και άνω
Παράλληλα, με πρωτοβουλία της αρμόδιας υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, δημιουργήθηκε ένα νέο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον ιδιωτικό, αλλά, για πρώτη φορά, και στο δημόσιο τομέα.

Το πρόγραμμα αυτό τρέχει παράλληλα με το αντίστοιχο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή, στην ειδική πλατφόρμα που έχει διαμορφωθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αλλά η αίτησή τους δεν έγινε δεκτή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.