Του Γιάννη Παπανικολάου - Δεν είχαν πάρει φαίνεται τα μηνύματα οι «αγνωστικιστές» στην Κυβέρνηση και οι υπαίτιοι στο Μέγαρο Μαξίμου από όσα είχε αναφέρει σε άρθρο.

Μετά τα όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» -και εμείς σχολιάσαμε– ότι, δηλαδή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε παρέμβει τότε και δεν είχε επιτρέψει να περάσει η θαυματουργή εικόνα του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» από τα Τέμπη, γεγονός για το οποίο ουδέποτε διέψευσε, αλλά και το σημαντικότερο τήρησε σιγήν ιχθύος! Και το ερώτημα τώρα τίθεται με ένα κεφαλαίο ΓΙΑΤΙ; Γιατί είναι φυσικά ένοχη.

Ιδού τώρα τα αποτελέσματα, τα οποία, όπως ήταν επόμενο βύθισαν όλη την χώρα σε εθνικό πένθος και έκανε να ασχοληθούν όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Έχουμε την αίσθηση, αλλά και την βαθειά πίστη, ότι εάν η εικόνα διέρχονταν από την Θεσσαλία και τα Τέμπη, όπου θα γινόταν τρισάγιο για τους 57 νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος και δεήσεις στην Παναγία, το σημερινό κακό δεν θα συνέβαινε ή θα ήταν μικρότερο.

Και αυτό όποιος θέλει το ασπάζεται και όποιος δεν θέλει, δικαίωμά του.

Δυστυχώς, δυστυχέστατα, το φετινό καλοκαίρι το σημάδεψαν στην περιοχή πυρκαγιές, με τις επικίνδυνες εκρήξεις των πυρομαχικών, και τώρα θρηνούμε με τις πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel» όχι μόνο την απώλεια συμπολιτών μας, αλλά και την καταστροφή ολόκληρων χωριών, περιουσιών, επιχειρήσεων, γεωργίας και κτηνοτροφίας στην πληγείσα περιοχή.

Μεγάλο όντως το κακό, που κανείς δεν το φανταζόταν. Πέραν του ότι η φύση εκδικείται τα ανθρώπινα λάθη και τις εγκληματικές παραβλέψεις των ιθυνόντων, ο κάθε πιστός στις ρήσεις του Ευαγγελίου περί σεισμών, λιμών, λοιμών, καταποντισμών κλπ δεινών, βγάζει πολλά συμπεράσματα.

Είχαμε, λοιπόν, τότε γράψει στο τέλος του άρθρου τα ακόλουθα:

«… Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος της κυβέρνησης και δυσαρέστησε τον πιστό λαό, ιδιαιτερα δε τους συγγενείς των θυμάτων. Η εφημερίδα έχθηκε αμέτρητες διαμαρτυρίες και αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους θέλησαν να παρέμβουν για να ματαιώσουν μία εβληματική πράξη όχι μόνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, αλλά και την απαλλαγή από τον φόβο της επανάληψης νέου δυστυχήματος στον ίδιο τόπο, γιατί η Χάρη της Θαυματουργής Εικόνας της Πανάγιας του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ θα επισκίαζε την περιοχή και θα ήταν το αλεξιτήριο παντός επερχόμενου κακού!

Ας όψονται οι υπεύθυνοι!»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.