Οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού δημοσιογράφων ή περιστολής της ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία, τόνισε σε μήνυμά του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην έναρξη των εργασιών του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που διεξήχθη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στη Σαμοθράκη.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μετά από δεκατέσσερα χρόνια διοργανώθηκε και πάλι το δημοσιογραφικό συνέδριο στη Σαμοθράκη, με «νέες προοπτικές και ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και ευχαρίστησε τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους τοπικούς φορείς για τη διοργάνωση, ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του 17ου συνεδρίου. Εξέφρασε, επίσης, τη χαρά του για τη διοργάνωση του συνεδρίου στη Σαμοθράκη, επισημαίνοντας τη γειτνίαση της με τη γενέτειρα του την Ίμβρο.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κεσκίνης, διδάκτορας Θεολογίας, ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προς τους συνέδρους.

«…Δυστυχώς σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας…δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να εκτελέσουν το καθήκον της ενημέρωσης και της ελεύθερης πληροφόρησης…», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος.

Επίσης, εκ μέρους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο π. Δημήτριος Κεσκίνης καλοσώρισε τους συνέδρους στη Σαμοθράκη και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για κάθε επιτυχία στους στόχους του Συνεδρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.