Μ’ ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, υποτιτλισμένο στα ελληνικά, επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Έλληνες ο Τούρκος σκηνοθέτης Ερέμ Σεντούρκ, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος κερδίζει από την ελληνοτουρκική διένεξη;».

Ο Σεντούρκ τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα, χωρίς όμως να εξηγεί με ποιους όρος και κάτω από ποιο καθεστώς θα μπορούσε να γίνει αυτό. Στρέφει τα πυρά του κατά Γαλλίας και Ισραήλ, κατηγορώντας τους για «υποκριτική» φιλία με την Ελλάδα που στόχο έχει να «πουλήσουν όπλα» και να «εκμεταλλευτούν» τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Ουσιαστικά προτείνει να αφήσουμε εκτός τον «αποικιοκράτη» Μακρόν και να συνεργαστούμε, προφανώς στη λογική Ερντογάν. Ο ίδιος βέβαια δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας», στην κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, στο Διεθνές Δίκαιο κλπ. Ασχέτως εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με τα λεγόμενα του Σεμτούρκ, που σημειώνει πως μπορεί να τον λιντσάρουν στην Τουρκία λόγω του βίντεο αυτού, αξίζει να τον παρακολουθήσει, Να σημειωθεί πως το βίντεο του Σεντούρκ, προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από όλα τα φιλοκυβενητικά ΜΜΕ στην Τουρκία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.