Από σήμερα κληθήκατε να δώσετε μία από τις μεγαλύτερες μάχες, που θα συμβάλλει καθοριστικά στη μελλοντική σας πορεία και εξέλιξη. Είναι γεγονός ότι η εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας απαιτεί ένα εισιτήριο, το οποίο εξοφλείται μόνο με την επίμονη και έμπονη προσπάθειά σας, τη δίψα σας για πνευματική πρόοδο.

Σας συμβουλεύουμε, με πολύ πατρική αγάπη, αυτές τις ημέρες των εξετάσεων, να μη σας καταβάλει το άγχος. Να έχετε ως όπλο την ψυχραιμία, τον ενθουσιασμό της νεότητάς σας και πάνω απ’ όλα την πίστη.

Και αν ακόμη δεν ευδοκιμήσει η προσπάθειά σας αυτή, να μη χαθούν τα όνειρα και οι προσδοκίες σας. Ο Χριστός μάς διδάσκει ότι οφείλουμε να αξιοποιούμε προς το συμφέρον μας της πάσης φύσεως δυσκολίες και δοκιμασίες, να μετατρέπουμε τα παθήματά μας σε μαθήματα ζωής. Εξ άλλου, οι πόρτες που μας ανοίγει ο Θεός στην πορεία της ζωής μας είναι αμέτρητες, αρκεί να είμαστε υγιείς, πνευματικά και σωματικά, για να μπορέσουμε να τις διαβούμε, εμποτισμένοι πάντοτε από την Πίστη μας στο Μεγαλοδύναμο Θεό, που κατεργάζεται το αγαθόν για όλους τους ανθρώπους.

Θέλω να γνωρίζετε, ότι όλες αυτές τις ημέρες των εξετάσεών σας, είμαι νοερώς κοντά σας. Σας στηρίζω με τη διαρκή προσευχή μου, όπως οφείλει να κάνει κάθε πατέρας για τα παιδιά του. Εύχομαι και προσεύχομαι για την ευόδωση των προσπαθειών σας.

Παρακαλώ τους προσφιλείς γονείς των αγαπητών μας παιδιών να σταθούν δίπλα τους, να τα στηρίζουν ηθικά, να τα ενθαρρύνουν και να τους δίδουν πλουσιοπάροχα την ευχή τους και σε αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Μετά πατρικών ευχών

†Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.