Μια καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει με πολλές ελπίδες και τις ευχές όλων μας ώστε να είναι καρποφόρα και δημιουργική. Τώρα διανύετε τα καλύτερα και τα πιο δημιουργικά σας χρόνια. Τώρα, παράλληλα με τις γνώσεις που αποκτάτε, χτίζετε το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας. Είναι όντως ένα δύσκολο έργο που έχει πολλές παγίδες. Αυτό η Εκκλησία μας το γνωρίζει και για τον λόγο αυτό προσεύχεται συνεχώς, ενώ με κάθε ευκαιρία συμπαρίσταται στον αγώνα σας επιθυμώντας να σας δίνει δυνάμεις για να συνεχίσετε τη ζωή σας και να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

Αγαπητά μου παιδιά,
Ξέρετε πολύ καλά πως οι σειρήνες, από τον καιρό της Οδύσσειας, υπήρξαν το αρνητικό πρότυπο της απατηλής συμπεριφοράς, των κακών και καταστροφικών προθέσεων και σκοπών. Παγίδευαν τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, που πλησιάζοντας τις ακτές της Καμπανίας και ακούγοντας το γοητευτικό τραγούδι τους, είτε ξεχνούσαν τον προορισμό τους, είτε κατασπαράζονταν απ΄ αυτές. Γι΄ αυτό και ο σώφρων Οδυσσέας, θέλοντας να μην τις ακούσει είπε στους συντρόφους του: «…να με δέσετε σφιχτά να μην μπορώ να κουνηθώ, όρθιο πάνω στο κατάρτι, με τα σχοινιά πλεγμένα γύρω μου. Κι αν σας παρακαλώ, αν σας φωνάζω να με λύσετε, εσείς θα πρέπει πιο σφιχτά να με τυλίξετε, μ᾽ ακόμη περισσότερα δεσμά.» (Οδύσσεια,12.159-164).
Παιδιά μου, οι σύγχρονες σειρήνες που πολλές φορές θα βρεθούν στο δρόμο σας και θα προσπαθήσουν να σας αποπροσανατολίσουν και να σας παγιδεύσουν, έχουν αποδειχθεί, εξ ίσου πονηρές, κακόβουλες και καταστροφικές. Δεν είναι εύκολο να τις αναγνωρίσετε και θέλει θάρρος και τόλμη να τις αντιμετωπίσετε.
Στηριχθείτε στην στοργική μας Εκκλησία και στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Μην παρασυρθείτε από το δόλιο και ψεύτικο κάλεσμά τους και μην υποκύψετε στους φόβους σας. Στο όμορφο και επικίνδυνο ταξίδι της ζωής μη φοβηθείτε, γιατί όπως λέει και ο Καβάφης, «τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβαλείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου».
Όμως, κι αν ακόμη περνάτε μέσα από δυσκολίες και αντιμετωπίζετε προβλήματα, ο Χριστός μας αποτελεί πηγή θάρρους και δύναμης. Να ζητάτε πάντοτε τη βοήθειά Του και αυτός σίγουρα θα σας δίνει δύναμη. Ο ίδιος άλλωστε μάς προέτρεψε με πατρική αγάπη «Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν».
Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά σε όλες και όλους σας. Καλή πρόοδο και ο Θεός ας ευλογεί τον αγώνα σας.
Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίῳ αγάπης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
†Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.