Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη οφείλουμε να τιμήσουμε κάθε άνθρωπο, ο οποίος κινούμενος από το κίνητρο της αλληλεγγύης προσφέρει το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στον συνάνθρωπό του που έχει ανάγκη αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο του.

Δίνοντας αίμα, σώζεται μία ανθρώπινη ζωή. Ο ίδιος ο Ιησούς, ο σωτήρας όλων, έδωσε το αίμα του εκούσια για την λύτρωση του ανθρώπινου γένους.

Η αιμοδοσία δεν αποτελεί αδήριτη ανάγκη από τον αιμοδότη αλλά ούτε και αμείβεται. Αυτή η επιλογή ελευθερίας και η πράξη ανιδιοτελούς σκοπού όσον αφορά το χρηματικό κέρδος αποτελεί μέρος της πίστης μας, της χριστιανικής Αλήθειας. Είναι τιμή του κάθε ανθρώπου να σέβεται το είδος του και να παραδειγματίζεται από τον Λυτρωτή Χριστό εκτελώντας θεάρεστα έργα.

Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια στο ανθρώπινο είδος, ο αλτρουισμός, η ελπίδα και χαρά για ζωή είναι απόρροια της πίστης προς το Θεό και μπορεί να εκφραστεί μέσα από απλές καθημερινές πράξεις. Η αιμοδοσία είναι κάτι τόσο ασήμαντο αλλά και ταυτοχρόνως τόσο σημαντικό. Διότι χωρίς να ζημιώσει κανείς τη δική του ζωή, πόσο μπορεί να ωφελήσει τη ζωή του άλλου!

Η εθελοντική αιμοδοσία προτάσσεται από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας ως μέγιστη ωφέλεια για τους νοσούντες που χρειάζονται στήριξη αλλά και τους αιμοδότες που πραγματικά στηρίζουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.