Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!

Ως επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας θέλω να σας εκφράσω αυτή την ώρα, που βρίσκεστε στην τελική ευθεία για μία μεγάλη στιγμή της ζωής σας, όπως είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις πατρικές μου ευχές, βγαλμένες μέσα από την καρδιά μου και με πολλή αγάπη προς εσάς, τα πνευματικά μου παιδιά, για φώτιση από τον Θεό, πρόοδο, εκπλήρωση των προσδοκιών σας και αποτελέσματα με βάση τους κόπους που έχετε καταβάλει.

«Δράξασθε παιδείας», λέει ο Δαβίδ ο ψαλμωδός στην Παλαιά Διαθήκη. Αυτή είναι η προσευχή και η προτροπή της Εκκλησίας μας προς όλους τους ανθρώπους και, ιδιαιτέρως, προς εσάς τα νέα παιδιά. Μην αφήνετε στιγμή στην ζωή σας στην οποία να μην αφιερώνεστε στην παιδεία! Και παιδεία σημαίνει γνώσεις που θα σας ωφελήσουν, ώστε να αποκατασταθείτε επαγγελματικά και κοινωνικά, αλλά και ευκαιρία για μιαν άλλη γνώση, αυτήν του Θεού, με την οποία ο άνθρωπος εμπιστεύεται την πορεία της ζωής του στα χέρια και την Πρόνοια του Θεού, δεν νιώθει μόνος του, προσεύχεται, ελπίζει και ζητά την θεία φώτιση, διότι καλά γνωρίζει πως έχει Πατέρα εν ουρανοίς!

Οι εξετάσεις είναι μία μικρή πρόσκληση να αποδείξετε ότι έχετε αδράξει την παιδεία που η κοινωνία ζητά. Συνδυάστε τις γνώσεις με την πίστη. Κάντε τον σταυρό και την προσευχή σας. Παρακαλέστε τον Άγιό μας να είναι δίπλα σας τις στιγμές που διαγωνίζεσθε και έχετε εμπιστοσύνη ότι ο Θεός θα δώσει στον καθέναν και την καθεμιά σας κατά την καρδία και κατά την ωφέλεια που χρειάζεται.

Εμείς όλες αυτές τις ημέρες θα αναπέμπουμε δέηση στον Άγιό μας, ώστε να έχετε την ψυχική ηρεμία, το θάρρος, την αποφασιστικότητα, το καθαρό μυαλό και την καρδιά που πιστεύει. Και θα χαρούμε να μάθουμε για την πρόοδό σας, που ο τόπος μας έχει ανάγκη, αλλά και εσείς να κάνετε τα επόμενα βήματα στην ζωή σας με ελπίδα και διάθεση την παιδεία που λάβατε, να την μοιραστείτε με την κοινωνία μας!

Καλή δύναμη σε σας και στους γονείς σας! Να έχετε πλούσιο τον Θείο φωτισμό και καλή επιτυχία!

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές και αγάπη,

Ο Μητροπολίτης σας και πνευματικός σας πατέρας

+ Ο Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.