Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 η αυτού μακαριότης ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Λευκοπόλεως κ. Πολύκαρπος υποδέχθηκαν στο πατριαρχικό μέγαρο τον Πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμ. Βαρθολομαίο και τη συνοδεία του.

Ο καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Βαρθολομαίος βρέθηκε στη Σόφια στα πλαίσια της παρουσίασης του νεοεκδοθέντος βιβλίου πνευματικού περιεχομένου του ιδίου σε αίθουσα του Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο Βαρθολομαίο για την επίσκεψή του και για τις προσευχές των Αγιορειτών πατέρων για το καλό όλου του κόσμου.

Η αυτού μακαριότης διαβεβαίωσε για τις προσευχές του για την επίλυση της υπόθεσης της Μονής Εσφιγμένου και εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Παναγία δεν θα αφήσει τα παιδιά της στην αντιμετώπιση των διαφόρων δοκιμασιών, αλλά πως σύντομα όλα θα λυθούν.

Στη συνέχεια ο καθηγούμενος της Μονής Αγίων Αναργύρων Πέρνικ, αριχμ. Νικάνωρ, παρέδωσε στον Πατριάρχη και παρουσίασε το βιβλίο του καθηγούμενου Ι.Μ. Εσφιγμένου Βαρθολομαίου «Λόγοι πνευματικής παρακλήσεως εν Χριστώ», μεταφρασμένο στη βουλγαρική γλώσσα.

Στη συνάντηση με τον Πατριάρχη συμμετείχαν επίσης ο καθηγούμενος Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σούκοβο Σερβίας, αρχιμ. Σεραφείμ και ο καθηγούμενος Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Πογκάνοβο Σερβίας, αρχιμ. Μαρδάριος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.