«Εκατό χρόνια μετά η σφαγή της Τούλσα, εξακολουθούμε να αναγνωρίζουμε το παρελθόν για να σφυρηλατήσουμε ένα νέο μέλλον ως ένας λαός υπό τον Θεό», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ισχυρό ανθρωπιστικό μήνυμα, με πολυεπίπεδες προεκτάσεις, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη χθεσινή ημέρα αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά την οποία τιμάται η χειραφέτηση των σκλαβωμένων Αφροαμερικανών.

«Η ημέρα αυτή, σημείωσε, θυμίζει σε όλους τους Αμερικανούς πόσο μακριά έχουμε φτάσει και πόσο πιο μακριά ακόμη πρέπει να πάμε για να αντιμετωπίσουμε την επαίσχυντη κληρονομιά της σκλαβιάς συνανθρώπων μας». Όπως επισημαίνει, «Εκατό χρόνια μετά η σφαγή της Τούλσα, εξακολουθούμε να αναγνωρίζουμε το παρελθόν για να σφυρηλατήσουμε ένα νέο μέλλον ως ένας λαός υπό τον Θεό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από την πόλη Τούλσα της Πολιτείας της Οκλαχόμα, όπου πριν από έναν αιώνα έλαβαν χώρα σφοδρές φυλετικές ταραχές και 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ η γειτονιά Γκρίνγουντ, όπου κατοικούσαν κατά κύριο λόγο Αφροαμερικανοί, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί, με άλλη ανάρτηση του, και στη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, παραθέτοντας το ευαγγελικό χωρίο Κατά Ματθαίον «Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.