Την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξή τους πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 22 Μαΐου άπαντες οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και Περιχώρων, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Υπάτης, Στυλίδος και Πελασγίας.

Οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στην Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως και μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Ιερείς που ήγαν τα ονομαστήριά τους την Εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολούθως με αφορμή την επικείμενη Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος , ανέγνωσε στίχους από το 2ο Κεφάλαιο του Βιβλίου των Πράξεων των Αγίων Αποστόλων, το οποίο αναφέρεται στο γεγονός της Πεντηκοστής και ωμίλησε εκτενώς περί του Αγίου Πνεύματος.

Ακολούθησε ευρεία πνευματική συζήτηση επί του θέματος κατά την διάρκεια της οποίας οι Ιερείς κατέθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Σεβασμιώτατο.

Μετά το διάλλειμα για το πρωινό ακολούθησε το δεύτερο μέρος της συνάξεως κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας ενημέρωσε τους Ιερείς για την λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και για άλλα Εκκλησιαστικά γεγονότα. Επεσήμανε δε διάφορα θέματα Διοικητικής και Ποιμαντικής φύσεως, τα οποία χρίζουν προσοχής και έδωσε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Σε όλους τους Ιερείς εδόθη φάκελος με έντυπο υλικό κι το νέο φύλλο της Εφημερίδος, «Φθιωτική Εκκλησιαστική Φωνή» που μόλις κυκλοφόρησε και διανέμεται δωρεάν σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας.

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Πειχώρων

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Πειχώρων

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Πειχώρων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.