Αναστάσιμη θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου στον καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό του Πολιούχου Λαμίας Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Την Θεία Λειτουργία συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι άπαντες οι Εφημέριοι Λαμίας και Περιχώρων, Στυλίδος και Πελασγίας ενώ τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν μέλη της Ββυζαντινή; χορωδίας του Ναού υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Λουκά να σκεπάζει την Ιερά Μητρόπολή μας και να δίδει δύναμη και ευλογία σε όλους.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού στον προαύλιο χώρο του και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηναία Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα επίκαιρα, σχολιάζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία πλήττει την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας προτρέποντας και παρακινώντας τους Ιερείς να εμμένουν πιστοί εις το καθήκον τους δίδοντας δύναμη πίστεως, ενότητος και φιλοπατρίας στο ποίμνιό τους.

Επαίνεσε δε και ευχαρίστησε τους Ιερείς εκείνου, οι οποίοι εκοπίασαν κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα εξυπηρετώντας δυο και τρείς κενές Ενορίες.

Ακολούθησε όπως κάθε φορά ευρεία συζήτηση για τρέχοντα θέματα Διοικητής και Πνευματικής φύσεως, καθώς και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Τέλος οι Ιερείςι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα μαρμάρινα θωράκια του τέμπλου που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος του και η ολοκλήρωση του οποίου θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο με τους κίονες και τα πλαίσια όπου θα τοποθετηθούν και οι μεγάλες εικόνες του τέμπλου.

Η μηνιαία σύναξη έκλεισε με ανταλλαγή Αναστασίμων ευχών μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των Ιερέων.

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Περιχώρων

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Περιχώρων

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Περιχώρων

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Περιχώρων

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.