Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικρασίας από τις εστίες τους, διοργανώνει, με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, Εκδήλωση Μνήμης για την ανείπωτη εκείνη τραγωδία, που έκτοτε στοιχειώνει στο διηνεκές τη συλλογική συνείδηση του Γένους μας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7:30 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», και θα περιλαμβάνει:

Θεομητορικούς Ύμνους από τη Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης και Διευθυντού της Σχολής.

Τραγούδια της Μικρασίας από τη Χορωδία και Ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου, υπό τη διεύθυνση του εντιμολογιωτάτου κ. Ανδρέου Γιακουμάκη, Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Ομιλία του κ. Παρασκευά Συριανόγλου, συγγραφέα και πρώην Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου, με θέμα: «Η προσφορά των Μικρασιατών στην Ελλάδα».

Θα χορέψουν οι χορευτές του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου μαζί με τους χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων.

Συντονίζει ο κ. Γεώργιος Σηφάκης, θεολόγος.

Την Εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα γιγαντοέργα της εικαστικού κ. Εμμανουέλας Πετρακάκη, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Έκθεση «Ανέσπερος Μνήμη».

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.