ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2019: Από τη στιγμή που έχουμε δει πτώσεις σχολών ως και 3.000 μόρια, επιβάλλεται να τη βάλουμε στο μηχανογραφικό. Πρώτον, γιατί δεν επηρεάζει σε τίποτα απολύτως το τελικό αποτέλεσμα και δεύτερον γιατί αν μια στο εκατομμύριο πέσει και δεν την έχεις βάλει τότε θα το μετανιώνεις σε όλη σου τη ζωή.

Μηχανογραφικό 2019: Ανεξαρτήτως σχολών που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα ή όχι, ο τρόπος συμπλήρωσης είναι ένας. Πρώτον, συλλέγουμε όλη τη σωστή πληροφόρηση για τα τμήματα, δηλαδή πρόγραμμα σπουδών, μεταπτυχιακά, επαγγελματικά δικαιώματα και, δεύτερον, κάνουμε τις επιλογές μας με βάση τα ενδιαφέροντά μας. Αν είμαστε μπερδεμένοι υπάρχουν ειδικοί που βοηθούν στη διερεύνηση των ενδιαφερόντων μας μέσα από ψυχομετρικά εργαλεία ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Μηχανογραφικό 2019: Όλα τα τμήματα μπορούν να γίνουν ένα σκαλοπάτι που θα χτίσεις την καριέρα σου, ωστόσο τμήματα όπως οι Νομικές, τα Πολυτεχνεία, οι Πληροφορικές και τα Οικονομικά, είναι τμήματα που σου δίνουν ένα πολύ δυνατό πρώτο πτυχίο για να μπορείς να ελιχθείς στην αγορά εργασίας. Νομική με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για να εργαστείς ως Νομικός Σύμβουλος σε μία εταιρεία ή Μηχανολόγος με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μηχανογραφικό 2019: Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να επιλέγεις σχολές με πιο γενικό αντικείμενο σπουδών και να αποφεύγεις πιο εξειδικευμένα τμήματα. Επίσης, είναι σημαντικό να προσέχουμε παγίδες τμημάτων που άλλο υποδηλώνουν στην ονομασία τους και άλλα επαγγελματικά δικαιώματα έχουν.

Μηχανογραφικό 2019: Για παράδειγμα, υπάρχει τμήμα στο 1ο πεδίο που έχει τη λέξη Φιλολογία (Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στη Κομοτηνή) και δεν σε βγάζει φιλόλογο ή τμήμα στο 4ο πεδίο (Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Γεωπονικό Αθήνας) που έχει τη λέξη Οικονομία και δε σε βγάζει οικονομολόγο, αλλά γεωπόνο.

Μηχανογραφικό 2019: Ακόμα ένα παράδειγμα, είναι οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης σε Χανιά και Ξάνθη που είναι στο 2ο και στο 4ο πεδίο και πρόκειται για τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και όχι Οικονομικών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.