Την Τρίτη ( 19 Ιανουαρίου 2021) και ώρα ( 11η) πρωϊνή στο Φάρο του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται τα Ελαφάκια της Ρόδου , στο Μανδράκι , τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και το ρίξιμο του τιμίου Σταυρού στη θάλασσα .Ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας ,πρωτοπρεσβύτερος-εκπαιδευτικός και εφημέριος του παν/κού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών ,έριξε το Σταυρό στη θάλασσα 3 φορές με τη συνοδεία της Εικόνας της Βαπτίσεως του 18ου αι .και μιας ομάδας πνευματικών του παιδιών.

Είναι γνωστό ότι με το παλαιό ημερολόγιο , που διατηρείται στο Άγιο Ορος , στα Ιεροσόλυμα, στη Ρωσία , Σερβία κλπ τα θεοφάνεια δεν είναι στις 6 Ιανουαρίου με το Γρηγοριανό ημερολόγιο αλλά στις 19 Ιανουαρίου ,13 μέρες μετά.
Η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη περιοχή επειδή δεν λειτουργήθηκε εφέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Φάρο όπως κάθε χρόνο λόγω της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων.Το βίντεο και οι φωτογραφίες αποθανατίζουν το συγκινητικό αυτό γεγονός και την ωραία αυτή πρωτοβουλία του πατρός Κυριάκου Μανέττα.
Να ευχηθούμε του χρόνου να ζήσουμε τα Θεοφάνεια και τις μεγάλες μας εορτές με μεγαλοπρέπεια και υγεία. Χρόνια πολλά και Ευλογημένα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.