Το ιεραποστολικό ταξίδι ξεκίνησε για μένα πριν έξι χρόνια απλά, απαλά χωρίς μεγάλες προσδοκίες να σώσουμε τον κόσμο» Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Αγγελική Δοσούλα την εμπειρία της από την Αφρική.

Η κ. Δοσούλα, γεωπόνος στο επάγγελμα, μόλις επέστρεψε μαζί με τα άλλα μέλη της Ιεραποστολής, της Ομάδας «Από Καρδιάς» της Ι.Μ. Χρυσοπηγής από την Ουγκάντα.

Φέτος, η β´ ομάδα της αποστολής με εκπαιδευτική εμπειρία, αγάπη για τα παιδιά και φαντασία ζωγράφισε το «Λουγκουζάκι» το σχολείου στο Λουγκουζί της Ουγκάντας, της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα (St.Spyridon Orthodox Nursery and Primary School).

Δημιούργησαν ένα μαγικό βιβλιόδεντρο, παράλληλα με τους σπόρους που φέρνουν από την Ελλάδα για την καλλιέργεια της αφρικανικής γης

«Ανάμεσα σε μπανανιές ,μάνγκο .φενέ, ματόκε και άλλα Aφρικανικά δέντρα ,θάμνους και λουλούδια που συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο βρίσκεται το ολοκαίνουριο σχολείο μας.Σκέτη ζωγραφιά !!Οι μαθητές του παίζουν χαρούμενοι κάτω από τις φυλλωσιές των καταπράσινων δέντρων απολαμβάνοντας την σκιά και τους καρπούς τους. Ξέρουν κάθε δέντρο με το όνομά του.

Όμως ένα δέντρο διαφορετικό από τα άλλα τραβάει το ενδιαφέρον τους. Είναι αυτό που η δεύτερη αποστολή 2019 έφερε στο σχολείο τους.Αυτό το ξεχωριστό και με πολλή αγάπη φτιαγμένο δέντρο ελπίζουμε να μπολιάσει τους μικρούς μαθητές με την αγάπη για διάβασμα και γνώση», γράφουν στο Facebook.

“Μόνο να κάνουμε κάτι, να προσφέρουμε όχι μόνο στους δικούς μας ανθρώπους αλλά όπου υπάρχει ανάγκη, γύρω μας αλλα και πιο μακριά” συνεχίζει την εξομολόγησή της η κ. Δασούλα.

«Όσα και να ακούσεις για την Αφρική , όσα και να δεις πάντα είναι πολύ λιγότερα από τις εικόνες που ξετυλίγονται μπροστά σου. Μόλις φτάσεις στη χώρα οι πρώτες σκέψεις για σένα, για όλους αυτούς τους ανθρώπους είναι πως τα προβλήματα τώρα μετριούνται με άλλον πήχυ, σημαντικού και ασήμαντου».

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.