Μία νέα δραστηριότητα του Κέντρου Νεότητος «Εντευκτήριο» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, εγκαινίασε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ..

Πρόκειται για έναν αθλητικό χώρο που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο, επί της οδού Κουντουριώτου 128, στο κέντρο του Πειραιά και αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία που προσφέρει δωρεάν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, σε νέους και νέες, να απολαύσουν τα οφέλη της άθλησης, να βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Παρουσίατων των Ιερέων Νεότητος των Ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και νέων, ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στα οφέλη της υγιούς γυμναστικής σε αντιδιαστολή με σειρά μοντέρνων μεθόδων όπως η γιόγκα, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε, προκαλεί «επιπτώσεις πολύ σοβαρές στην υγεία των ανθρώπων. Καταγράφονται σημαντικές βλάβες νευρικών κέντρων του σώματος, τα οποία προσβάλλονται από αυτή τη διαδικασία της γιόγκα, όταν γίνεται επί κάποιες ώρες».

«Η γιόγκα δεν είναι μόνο κάποιες ασκήσεις που γίνονται στο όνομα θεοτήτων» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «γίνεται και με την διαδικασία του διαλογισμού. Ο διαλογισμός είναι η προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης, όπου πλέον αναγορεύεται ο εαυτός του καθενός, ως κέντρο του κόσμου».

Υπογράμμισε με έμφαση πως «όλο αυτό το πράγμα γίνεται μια παγίδα για το δυτικό άνθρωπο ο οποίος είναι ανυποψίαστος. Όλες αυτές οι πρακτικές έχουν τον κίνδυνο, μέσα από το Μάντρα το οποίο επαναλαμβάνεις – που είναι μια επίκληση δαιμονικών θεοτήτων – του δαιμονισμού. Του να ρίξεις την ψυχή σου στην επήρεια δαιμονικών πνεύματος».

Όλο αυτή η διαδικασία «εμφανίζεται πως είναι μια διαδικασία γυμναστικής καλυτερεύσεως του σώματος» είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος που όμως οδηγεί στην «απώλεια της Χάριτος, της Θείας παρουσίας στην ζωή μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.