Στο ελληνόφωνο τμήμα του διαδικτυακού σεμιναρίου του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, μια μεγάλη συζήτηση με το γενικό θέμα: ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Συντονιστές ο Ομότ. Καθηγητής Πέτρος Βασιλειάδης και η Καθηγήτρια Νίκη Παπαγεωργίου, Πρόεδρος επί τιμή, και Πρόεδρος του CEMES αντίστοιχα.

Ομιλητής: Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης, με θέμα: “Η συνοδική ανανέωση στην Καθολική Εκκλησία μοντέλο αυθεντικής οργάνωσης της Εκκλησίας του Χριστού;

Στη συζήτηση που ακολουθεί συμμετέχουν:

π. Κύριλλος Hovorun, καθ. Ιβάν Димитров, καθ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, καθ. Κώστας Αγόρας, π. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης, π. Γεώργιος Μπασιούδης, Καθ. Δημήτριος Μόσχος και Νίκος Κοσμίδης.

Στη συζήτηση εξετάζονται: η Mετα-εκκλησιολογία, τα κανονικά ζητήματα/προβλήματα της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και οι κρατούσες απόψεις διαφόρων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών για την οργάνωση της Εκκλησίας, πάντοτε υπό το πρίσμα της πορείας για την ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.