Ο κουρκουμάς σύμμαχος στην καταπολέμηση της κατάθλιψης!

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research» έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η κύρια πολυφαινόλη της κουρκούμης, είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η φλουοξετίνη (Prozac) στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά αυτό γίνεται με ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις, αύξηση του σωματικού βάρους και αλλαγές στην πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καταπληξία και θάνατο. Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές παρενέργειες που προκαλεί το Prozac.

Στη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Τμήματος Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Μπάναγκαρ στην Ινδία, αξιολογήθηκαν ομάδες ατόμων που έλαβαν κάψουλες κουρκουμίνης και Prozac είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό. Είκοσι άτομα λάμβαναν κάψουλες κουρκουμίνης των 500 mg δύο φορές την ημέρα, είκοσι λάμβαναν 20 mg Prozac καθημερινά και τα υπόλοιπα είκοσι λάμβαναν έναν συνδυασμό και των δύο. Η Κλίµακα Κατάθλιψης του Χάμιλτον, ένα ερωτηματολόγιο το οποίο σχεδιάστηκε για να μετρήσει το επίπεδο κατάθλιψης ενός ατόμου, δόθηκε για να εκτιμηθούν τυχόν αλλαγές στη διάθεση των συμμετεχόντων σε αυτή τη μελέτη.

Αυτή είναι μια συνταγή για μία νόστιμη λεμονάδα με κουρκουμά που μπορεί να σας βοηθήσει:

Λεμονάδα με Κουρκουμά

Υλικά:

• χυμό από 2 λεμόνια ή λάιμ
• 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά τριμμένο ή σε σκόνη
• 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου, ή Stevia ή μέλι
• 4 φλιτζάνια κρύο νερό ή κρύο ανθρακούχο νερό
• χυμό από 1 σαγκουίνι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Αφού στύψουμε τα εσπεριδοειδή μας, σε μία μικρή κανάτα, απλά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Μπορούμε να το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με μια φέτα λεμόνι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.