Στις 14 Ιανουαρίου του 2020 ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Κ. Κουσσερμπάγιεφ επισκέφτηκε τον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και το μουσείο των Νεομαρτύρων και Εξομολογητών του 20ού αι. στο Νουρ-Σουλτάν.

Στον καθεδρικό ναό τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Αστανά και Καζαχστάν κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος του μίλησε για την κατασκευή του ναού που γίνεται με την χορηγία και δωρεές του πρώτου προέδρου της χώρας Ν. Ναζαρμπάγιεφ, του μεγαλύτερου ορθόδοξου ναού στην Κεντρική Ασία.

Επίσης ο Κ. Κουσσερμπάγιεφ επισκέφτηκε το μουσείο των Νεομαρτύρων και Εξομολογητών του Καζαχστάν, αφιερωμένο στα θύματα των πολιτικών διωγμών που σκοτώθηκαν για την ορθόδοξη πίστη τους, και το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος και ο Κ. Κουσσερμπάγιεφ είχαν μια συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της οποία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος και τις διαθρησκευτικές σχέσεις στο Καζαχστάν.

Έχει τονιστεί ότι οι παραδοσιακές θρησκείες του Καζαχστάν, το Ισλάμ και η Ορθοδοξία, έχουν μεγάλη πείρα και μεγάλο δυναμικό στην προστασία της ειρήνης και την ασφάλεια, στην αντιμετώπιση των πολεμικών συγκρούσεων και μπορούν να είναι δυνατοί σύμμαχοι του κράτους σε αυτούς του τομείς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.