Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ τονιζοντας ότι: “Μας εγκαρδιώνει, ότι εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια Τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου”.

Τα είπε δηλαδή όλα απαντοντας ουσιαστικά σε όλους εκείνους που δηλώνουν ότι υπάρχουν μόνο προοδευτικές δυνάμεις αγνοώντας ουσιαστικά την ΝΔ!

Στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει. Να ανοιχτούμε αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας τόνισε ο κ. Σαμαράς ενώ ανέφερε μεατξύ άλλων και : “Ναι, μας ενοχλούν πολλές από τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης. Αλλά μας δίνει ανακούφιση η αντοχή και η Πίστη του λαού μας,στην Πατρίδα και στις δυνάμεις της. Ναι, μας ενοχλούν όσοι θεωρούν «ντεμοντέ» κάθε εθνική ταυτότητα και επιδιώκουν η Ελλάδα, από χώρα να γίνει «χώρος». Αλλά μας εμπνέει ο Ελληνισμός της Διασποράς, που δακρύζει με τον εθνικό μας ύμνο και διαπρέπει σε κάθε γωνιά της γης. Ναι, μας εξοργίζουν τα αποτρόπαια εγκλήματα που κατακλύζουν κάθε μέρα την επικαιρότητα στην τηλεόραση, η ωμή βία, ο κυνισμός. Αλλά μας εγκαρδιώνει, ότι εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια Τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου”.

Επίσης για το θέμα των λογαριασμών ρεύματος μίλησε για λάθη κι αφού κατηγόρησε την Ευρώπη για καθυστέρηση, ζήτησε μόνιμη λύση κι όχι επιδοτήσεις. γιατί όπως είπε το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε όλα όσα συνδέονται με αυτήν.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν οι αναφορές στην κρίση στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στη Βόρεια Μακεδονία, με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά από την γαλάζια παράταξη να μην διαστάσει να υιοθετήσει τις «δεξιές πολιτικές».

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για γεωπολιτικούς ελιγμούς της Δύσης με πολλές αντιφάσεις με αιχμή τη στάση των Δυτικών στο Ουκρανικό σε αντιδιαστολή με την τακτική τους έναντι της Τουρκίας.

Ειδικότερα έκανε λόγο για «λόμπι κατευνασμού» που ζητά από την Ελλάδα να αφήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αντίθεση με αυτό που ζητούν από τους Ουκρανούς.

Από την τοποθέτησή του δεν έλειψαν οι αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ενώ άσκησε κριτική και στην στρατηγική της Ευρώπης τόσο για την ενεργειακή απεξάρτηση όσο και για τη στάση που κρατά απέναντι στην Τουρκία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.