Αναφορικά με σημερινή του παρέμβαση.

Πληροφορήθηκα έκπληκτος ότι ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου προερχόμενος « Μητροπολίτης Πειραιώς» της κρατούσης Εκκλησιάς κ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος κατά την πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας εις την οποία ανήκει μιλώντας για το Ουκρανικό θέμα και την αναγνώριση των χειροτονιών των ¨σχισματικών¨ Ιεραρχών αναφέρθηκε στο όνομα μου κατά τρόπο ειρωνικό και ανεπίτρεπτο λέγοντας , «Συγχρόνως ἀπήντησα στόν Πρόεδρο τῆς Ἐπιτροπῆς τῶν Νομοκανονικῶν ὅτι ὁ Μητροπολίτης Ὀνούφριος δέν εἶχε καμμία δυνατότητα νά συμπράξει στήν λεγομένη «ἑνωτική Σύνοδο» ὅπως δέν θά εἶχε ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν νά συμπράξει μέ τόν αὐτοτιτλοφορούμενο ὡς «Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν» κ. Παρθένιο Βεζυρέα, καθηρημένο Διάκονο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.»

Δεν επιθυμώ να απαντήσω επί της ουσίας στον κ. Μεντζελόπουλο για να μην εμπλακώ στα εσωτερικά της κρατούσης Εκκλησίας θα του πω μόνο πως η Επισκοπική μου Χειροτονία προέρχεται από τους Ρώσους της Διασποράς τους οποίους από τα κατά καιρούς λεγόμενα του σέβεται και τιμά. Θα του θυμίσω ακόμα πάνω στο θέμα της αναχειροτονίας Αρχιερέων που χειροτονήθηκαν από σχισματικούς και αυτό μόνο για να τον βοηθήσω να καταλάβει κάποια λάθη που δημιουργούν οι μονόπλευρες εμμονές του, πως δυο Μητροπολίτες που σχετίζονται με την Μητρόπολη Πειραιώς χειροτονήθηκαν από «σχισματικούς» αλλά έγιναν δεκτοί από την Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίς αναχειροτονία.

Αναφέρομαι στους μακαριστούς Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως Χριστοφόρο Χατζή και Σισανίου Πολύκαρπο Λιώση, που χειροτονήθηκαν Αρχιερείς από τους καθηρημένους από την Εκκλησία της Ελλάδος Μητροπολίτες, πρών Φλωρίνης Χρυσόστομο, Δημητριάδος Γερμανό και Ζακύνθου Χρυσόστομο Δημητρίου, Το Επισκοπικό Μέγαρο Πειραιώς στην ακτή Θεμιστοκλέους είναι δωρεά, αν δεν κάνω λάθος, της οικογενείας του Χριστόφόρου Χατζή ενώ στα Ταμπούρια το ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος» ιδρύθηκε από τον Πολύκαρπο Λιώση ο οποίος στις 15- 4- 1986 τιμήθηκε από την Μητρόπολη Πειραιώς ως Μέγας Ευεργέτης, αφού της παραχώρησε οικόπεδο 17 στρεμμάτων στην Παιανία για παιδικές κατασκηνώσεις.

Ο κ. Σεραφείμ προχωρώντας ένα βήμα ακόμα έκανε στην Σύνοδο την «προεκτίμησι τῶν τυχόν συνεπειῶν γιά τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας, τήν διακοπή τῆς κοινωνίας μέ τήν Ἐκκλησία τῆς Ρωσσίας καί τήν ἀναγνώριση ὑπ’ Αὐτῆς Παλαιοημερολογιτῶν ἐν Ἑλλάδι.»

Τον πληροφορώ λοιπόν πως οι έλληνες Παλαιοημερολογίτες στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν καμία αναγνώριση από την Εκκλησία της Ρωσίας γιατί δεν την αναγνωρίζουν λόγω των οικουμενιστικών ανοίγματων της και του εθνοφυλετισμού που υπηρετούν τα Κορυφαία Μέλη της Ιεραρχίας της με πρώτο τον φίλο του κ. Σεραφείμ «Μητροπολίτη» Ιλαρίωνα.

Τέλος υπενθυμίζω στον κ. Μεντζελόπουλο τα όσα αναφέρει για αυτόν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αυσταραλίας Στυλιανός στην πραγματεία του «TA ΠΕΡΙ «ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» στα οποία κάποτε θα πρέπει να απαντήσει .

+ Ο Αθηνών Παρθένιος
Του πατρωου ορθοδόξου εορτολόγιου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Κυριε "αθηνων παρθενιε" το γεγονος και μονον οτι αποκαλειτε εναν μαχιμο μητροπολιτη ενος εκ των μεγαλυτερων δημων της χωρας με το κοσμικο του επιθετο δυστυχως προδιδει τις προθεσεις σας αλλα και την μερια που επειλεξατε στον σημερινοο αγωνα που δινει η χωρα. Θα ηθελα να σας υπενθιμισω οτι η κριτικη ερχεται εξ ανωθεν.

2

Αξιος μακαριότατε π.παρθενιε πειτε τα έχουμε αρχιεπίσκοπο μαριονέτα ο Ονούφριος είναι χειρότερος απο τους παλαιοημερολογητες και τον αναγνωρίσανε και εσείς τώρα αναγνωρισμένος είστε αξιος!!