Πριν λίγες εβδομάδες, κατά τη Θεία Λειτουργία στη μικρή αχυροκαλύβα, όπου είχαν κατασκευάσει οι κάτοικοι του Μκόμπε, προκειμένου να τελούν την Θεία Λειτουργία και να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος εμφανώς συγκινημένος υποσχέθηκε στους πιστούς την ανέγερση ναού στο χωριό τους.

Πλέον, η υπόσχεση αυτή έλαβε σάρκα και οστά με την τέλεση του αγιασμού θεμελίωσης του νέου αυτού ιερού ναού προς τιμήν του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος μίλησε στους πιστούς για τη δύναμη του Σταυρού. Η αφορμή δόθηκε από τον θεμέλιο λίθο που φέρει επάνω του το σημείο του Σταυρού, και αναφέρθηκε επίσης, στο βίο του Αγίου Παρθενίου καλώντας τους κατοίκους να εναποθέτουν στη χάρη του κάθε τους πρόβλημα.

Τέλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τα μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά και έσπευσαν να εκπληρώσουν την επιθυμία των πιστών στο απομακρυσμένο χωριό Μκόμπε.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.