Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους δίνεται δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ασφαλιστικών και φορολογικών και η πληρωμή τους στο τέλος της ρύθμισης.

Για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή θα αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων στην εφορία το Νοέμβριο και μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης

Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δανείων έως το τέλος του έτους

Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν

Χορηγείται νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε 130.000 μακροχρόνια ανέργους όπως τον Απρίλιο

Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% και το ίδιο ισχύει για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας.

Για το Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους το 1/2 της αξίας τους.

Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που εντάσσονται στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

-Θα ανακοινωθεί νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών.

Το 50% της «χασούρας» από ενοίκια θα επιστρέφει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες: Το κράτος θα καλύπτει το 50% και όχι το 30% της απώλειας από υποχρεωτικές μειώσεις ενοικίων τον Νοέμβριο, αλλά και ότι θα τους τα καταβάλει απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτητη, αντί για συμψηφισμό με μελλοντικούς φόρους.

Το μέτρο εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταιϊκούρας, ανακοινώνοντας ότι το κέντρο θα κοστίσει στον Κρατικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στα 3,3 δισ. το κόστος για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που παρουσιάζει ο Χρήστος Σταϊκούρας – Επίδομα 800 ευρώ για όσους μπουν σε αναστολή τον Νοέμβριο -Τι περιλαμβάνουν αναλυτικά τα μέτρα
Tα μέτρα οικονομικής στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις παρουσιάζει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας..

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.