ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Στην ανοικτή γραμμή με την Αρχιεπισκοπή Kαθολικοί, Ευαγγελιστές, Προτεστάντες, Παλαιοημερολογίτες, Εβραίοι ακόμη και Mουσουλμάνοι – Αίσθησις και από την έκρηξη Σαμαρά κατά Μητσοτάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της νομοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Τα τελευταία δημοσιεύματα, διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, ότι επίκειται η νομοθέτησή του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου, σε συνδυασμό με τις απειλές παραίτησης του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, έχουν προκαλέσει τεράστια δυσφορία μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα της πατρίδας μας και έχουν σπάσει τα τείχη μεταξύ των εκκλησιών και των θρησκειών.

Όπως πληροφορείται η «Εστία», η αλλαγή του ορισμού της έννοιας του γάμου, η οποία χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα μετά Χριστόν, στα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, έχει προκαλέσει πρωτόγνωρες και ισχυρότατες διεργασίες μεταξύ των εκκλησιών και των θρησκειών.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές της «Εστίας», εκπρόσωποι της Καθολικής, της Ευαγγελικής, της Προτεσταντικής, της παλαιοημερολογίτικης εκκλησίας, ο Ραββίνος της Εβραικής Συναγωγής, ακόμη και εκπρόσωποι του Ισλάμ, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανοικτή γραμμή με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ακόμη και προς την κατεύθυνση ενός κοινού κειμένου κατά του γάμου των ομοφύλων, αφού προηγηθούν οι εκδόσεις εγκυκλίων από κάθε μία εκκλησία ξεχωριστά, για να απευθυνθούν στο ποίμνιό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αντιλαμβάνεται πλήρως ότι, αν η εκκλησία δεν ακολουθήσει σε αυτό το θέμα σκληρή στάση και είναι χλιαρή, τότε θα αντιμετωπίσει στο μέλλον υπαρξιακή κρίση. Την οποία θα χρεωθεί ο ίδιος. Η Κυβέρνησις βολιδοσκόπησε, κατά την γνωστή συνήθειά της, Μητροπολίτες τους οποίους θεωρεί «πεφωτισμένους», προκειμένου να διασπάσει το μέτωπο της ιεραρχίας της εκκλησίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεί ιδιαίτερη ανταπόκριση από κανέναν. Ακόμη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, τον οποίον κάποιοι ανόητοι του Μεγάρου Μαξίμου βολιδοσκόπησαν, για να υποστηρίξει την νομοθέτηση του γάμου των ομοφύλων, κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και, για να μην τεθεί καμία αμφιβολία, έκανε και δύο δημόσιες δηλώσεις εναντίον του γάμου των ομοφύλων.

Η κατάστασις παροξύνεται από το γεγονός, μάλιστα, ότι πλην της εκκλησίας ο κύριος Μητσοτάκης, μετά την συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή», βρίσκεται απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό συντηρητικό μπλόκ απόψεων, που θεωρεί ότι η εμμονή στην υιοθέτηση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών απομακρύνει τη Νέα Δημοκρατία εντελώς από την ιδεολογική της κοίτη για την στήριξη του θεσμού της οικογένειας, ο οποίος, όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς με κεφαλαία γράμματα στην συνέντευξή του, βασίζεται στην μάνα και στον πατέρα.

Αναλυτικά, ο κύριος Σαμαράς τόνισε: «Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεικά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή, υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ… Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια. Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κεί και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα –για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων– να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεικά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”… Το τι κάνει καθένας στην προσωπική του ζωή, είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως! Μην μπερδεύουμε, όμως, τις “σεξουαλικές προτιμήσεις” –που μπορεί να είναι πολλαπλές– με τα φύλα, που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με τον θεσμό της οικογένειας, που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα.

Και κάτι ακόμα: Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές”, που θα «βοηθούν» τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα… θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά… Και η μητρότητα δεν είναι… “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε “οικονομική συναλλαγή”. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.