Μητρόπολη Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον μεθέορτο Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της περιοχής Μπατσίου – Γαυρίου και την παρουσία της Αντιδημάρχου Γαυρίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Γαυρίου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου, Δημοτικών Συμβούλων, των Προϊσταμένων της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, των μελών του χορευτικού ομίλου «Υδρούσα», πολλών πιστών και πλήθους παιδιών, κάθε ηλικίας, που τραγούδησαν με παραδοσιακά όργανα τα Κάλαντα.

Στον χαιρετισμό του προς τους συναχθέντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αξία του ανθρώπινου προσώπου και στην αναγνώριση από τον άνθρωπο της αξίας που του προσέδωσε ο Θεός διά της Ενσαρκώσεώς Του και στο χρέος του να διατηρήσει τη χαρισματική μοναδικότητα, με την οποία τον προίκισε ο Θεός και η οποία τον αναδεικνύει κορωνίδα της κτίσεως και της Δημιουργίας.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους, για το νέο έτος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση για τη διακονία του και τον ευτρεπισμό της Εκδηλώσεως, διένειμε σε όλους δώρα και ευλογίες και ευχαρίστησε τους ευγενείς και πολιτισμένους, όπως τους χαρακτήρισε, κατοίκους του Γαυρίου για την υποδοχή και την ξενία, που προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.