Με κάθε επισημότητα και με τη συγκινητική συμμετοχή αναρίθμητων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, που εψάλη το απόγευμα ώρα 5.30 της κυριώνυμης ημέρας, του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πολιούχου και ονοματοδότου της ενορίας και του Δήμου αντιστοίχως, στο πλαίσιο των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, πλαισιωμένου από πλειάδα κληρικών και τον Πρωτοδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.

Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος Τ., ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Χ., ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης Γ., οι Βουλευτές 
κα Καραμανλή Α., κ. Σπανάκης Β., κ. Κυρρανάκης Κ., κ. Μπαλάφας Γ., ο Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ. κ. Γαϊτάνης Τ., η Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Αντιδήμαρχοι, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι “Αρκάδων” και “Κρητών”, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων. Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Γράμμου – Αγίου Δημητρίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της κυριώνυμης ημέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση τη ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου επί στρατιωτικού οχήματος και των χαριτόβρυτων αγίων λειψάνων στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και την ιερά παράκληση του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου η οποία εψάλη αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση.

Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα της Αστυνομίας ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές της Αστυνομίας και του Δήμου.

Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως, όλοι οι πιστοί έψαλαν το κοντάκιο “Τη Υπερμάχω”, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.