Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων στον πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου,στον οποίο φυλάσσονται τίμια και μυρόβλυτα Λείψανα των Αγίων, τα οποία κατέθεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το 2011, προσφερθέντα σ` αυτόν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εμμέσης κ. Γεώργιο, κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης, σημερινής Χόμς, της Συρίας, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικ. Μονογυιού και Μυκονίων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες προσεκτικά τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο ανερμήνευτο και άρρητο θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου, το οποίο οι Απόστολοι και η Εκκλησία δεν προσπαθούν να ερμηνεύσουν αλλά το διακηρύσσουν σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας ότι η Ανάσταση αποτελεί την πεμπτουσία της πίστεως της Εκκλησίας και την πηγή της δύναμης των πιστών, οι οποίοι με μαρτυρικό και ηρωικό φρόνημα διακηρύσσουν ανά τους αιώνες την αλήθεια του Χριστού ενώπιον βασιλέων και εθνών, όπως ο θείος Παύλος ομολογεί, και αντιμετωπίζουν με ηρωισμό και τον αγώνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Με «αυτό το θαύμα της Αναστάσεως, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αγωνίστηκαν και με θάρρος και ελπίδα έφθασαν μέχρι το μαρτυρικό τέλος, οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, στη λίμνη της Σεβάστειας, όπως έπραξαν και οι Απόστολοι με το κήρυγμά τους ανά την οικουμένη διακηρύσσοντας «ότι ηγέρθη ο Κύριος»».
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εμνήσθει του αειμνήστου Αρχιμ. Χρύσανθου Κουσαθανά, του εκ Μυκόνου αγιορείτου και ευχαρίστησε τον Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον προευπρεπισμό της εορτής και ετέλεσε ετήσιο μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.