Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στην Ι.Μ.Ρουσσάνου Αγίων Μετεώρων , επί τη εορτή της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Θεοκλήτου.

Πλήθος πιστών ανήλθε την κλίμακα της Ι.Μονής των Θεοσκέπαστων Μετεώρων, για να προσευχηθεί στην προστάτιδα του μοναστηριού, αλλά και να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα Λείψανά της Αγίας.

Παρά την πολυκοσμία, χαρακτηριστική ήταν η εκκλησιαστική τάξη αλλά και η κατάνυξη που προκάλεσαν οι γλυκόηχες ψαλμωδίες της αδελφότητος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, μοναχοί και μοναχές των υπολοίπων Ι.Μονών των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ιερείς της μητροπόλεως.

Προς το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος εκτός των άλλων, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον προκάτοχό του και αείμνηστο Μητροπολίτη Σεραφείμ, για το σπουδαίο πνευματικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάμνηση, ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρισκόταν στην Ι.Μ.Ρουσσάνου να συνεορτάσει με όλους την εορτή της Αγίας Βαρβάρας καθώς και τα ονομαστήριά του.

Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα Μετεώρων Θεόκλητος και πλήθος πιστών στον Εσπερινό για την Αγία Βαρβάρα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.