ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Το σύστημα για τις Μετεγγραφές θα ξεπεράσει τις δώδεκα χιλιάδες αιτήσεις Μετεγγραφές Φοιτητών 2019-2020: Πάνω από δέκα χιλιάδες άτομα ζητούν ήδη μετεγγραφές από ένα ανώτατο ίδρυμα της χώρας σε άλλο (με βασικούς αποδέκτες βέβαια τα κεντρικά ιδρύματα της χώρας) με την ημερομηνία για τη λήξη των σχετικών αιτήσεων να λήγει την Κυριακή 27 του μήνα.

Πιθανότατο θεωρείται ο αριθμός αυτός τις επόμενες ημέρες να ξεπεράσει τις 12.000 αιτήσεις αναφέρουν τα Νέα.

Πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι μετεγγραφές ξεκίνησαν στις 16 Οκτωβρίου και ως το πρωί της Τετάρτης έχουν κατατεθεί 8.333 αιτήσεις μετεγγραφών στην κατηγορία των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, από τις οποίες έχουν οριστικοποιηθεί 7.421 και στην κατηγορία των αδελφών έχουν γίνει 3.318 αιτήσεις με οριστικοποιημένες 2.942.

Προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις Από τις αιτήσεις που θα οριστικοποιηθούν ως την Κυριακή, θα επιλεγούν στη συνέχεια από το υπουργείο Παιδείας αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για να ικανοποιηθούν.

Πάντως με το δεδομένο ότι φέτος θα «συγκατοικήσουν» στα αμφιθέατρα κεντρικών Ιδρυμάτων της χώρας φοιτητές με μεγάλη απόκλιση βαθμολογιών, έχουν δημιουργηθεί ήδη εντάσεις και αντιδράσεις στον χώρο των διοικήσεών τους.

Η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι έχει εκφράσει αντιρρήσεις με τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα, ωστόσο «κάθε εκ των υστέρων παρέμβαση ή αλλαγή, ενώ είχε ξεκινήσει η υποβολή των μηχανογραφικών, δεν θα είχε νομική βάση».

«Ζητήματα όπως η ύπαρξη τμημάτων χωρίς αντιστοίχιση και η στέρηση της δυνατότητας μετεγγραφής των φοιτητών των πρώην ΤΕΙ μεγαλύτερων ετών δεν αφορούν τη λειτουργικότητα του συστήματος μετεγγραφών, αλλά καθορίζονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ειδικά για το θέμα των αντιστοιχίσεων, είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία εξέδωσε τη σχετική απόφαση μόλις την 1η Ιουλίου 2019, παραβλέποντας δικό της νόμο, που έθετε ανώτατο χρονικό όριο την 30ή Μαΐου για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των αντιστοιχίσεων των τμημάτων» τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος αναμένεται αύξηση των αιτήσεων για μετεγγραφές σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε σύνολο 459 τμημάτων, τα 133 είναι νέα τμήματα και τα 105 αποτελούν μετεξέλιξη τμημάτων ΤΕΙ.

Τέλη κυκλοφορίας 2020

Έως και τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020.
Τα ραβασάκια φαίνεται πως δεν θα έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, αφού οι όποιες αλλαγές σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο -βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών- θα ισχύσουν από το επόμενο έτος.

Και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση, αφού στα ταμεία του Δημοσίου υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν 1,2 δισ. ευρώ καθώς οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.φοιτητε

Επισημαίνεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.