Στη διάθεση του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου για παράδοση μαθημάτων τίθεται ο ναός που γειτνιάζει με αυτό.

Ενορία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης παραχωρεί τους χώρου του ναού και του πνευματικού της κέντρου στο δημοτικό σχολείο της περιοχής με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης της covid-19. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενορία ανεξάρτητα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω των γνωστών συνθηκών, στην προσπάθειά της να προσφέρει πρακτικά όποια βοήθεια μπορεί στην τοπική κοινωνία και ύστερα από επαφές που είχε ο προϊστάμενος του ιερού Ναού, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, θέτει στη διάθεση του ανωτέρου σχολείου τους χώρους του Ναού και του Πνευματικού της κέντρου.

Το 1ο δημοτικό γειτνιάζει με την εκκλησία και δεδομένου ότι υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στη διασπορά της covid-19. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι στους χώρους της Ενορίας μπορούν, με ασφάλεια, να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του σχολείου σε χώρους που ο μικρότερος είναι τουλάχιστον 100 τ.μ.

Και ο Ναός και οι χώροι του Πνευματικού Κέντρου, διαθέτουν χώρους υγιεινής, θέρμανση και ίντερνετ και υπάρχει και επαρκείς αύλειος χώρος για τα διαλείμματα των παιδιών. «Είναι τέλος, σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το σχολείο στους χώρους μέσω της θύρας που υπάρχει στην κοινή περίφραξη των δύο προαυλείων»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.