Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού επιστηθίου φίλου Ηγαπημένου και Παρθένου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο επίκεντρο της εορτής βρέθηκε ο ομώνυμος Κοιμητηριακός και πάλαι ποτέ Ιερός Ναός της ενορίας του Θεολόγου Διρφύων όπου το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον οποίο προεξήρχε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας με την συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Γερασίμου Βασιλόπουλου Εφημέριου ενορίας Θεολόγου του Διακόνου Αθανάσιου Σάλλιαρη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Θεολόγου κ. Γεωργίου Καρλατήρα και των συμμετεχόντων πιστών.

Για τον βίο του Ευαγγελιστού Ιωάννου μίλησε επίκαιρα ο π. Δημήτριος.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Εφημέριος της ενορίας π. Γεράσιμος Βασιλόπουλους με τον Διάκονο Αθανάσιο Σάλλιαρη αλλά και την συμμετοχή των πιστών που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αναπαυομένων αδελφών που αναπαύονται στο κοιμητήριο.

Επίσης το απόγευμα τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου την οποίαν ετέλεσε ο π. Δημήτριος Αργύρης και εν συνεχεία η Λιτανεία της Εικόνος με την συμμετοχή των πιστών.

Ακολούθως προσφέρθηκε ευλογημένο φαγητό στους πιστούς μερίμνη του Εφημερίου π. Γερασίμου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που ανέλαβαν την οργάνωση της πανηγύρεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.