Ενδεικτικά της βραδυφλεγούς βόμβας που ονομάζεται προσφυγικό είναι τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στη Μόρια της Λέσβου, με την ένταση μεταξύ κατοίκων και προσφύγων/μεταναστών, -οι οποίοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης- να οξύνεται μέρα με τη μέρα.

Το γεγονός ότι το hotspot στη Μόρια χωρητικότητας 3.000 ατόμων φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης συγκρουόμενοι με τις αστυνομικές δυνάμεις, αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα, που πρέπει άμεσα να αφοπλιστεί προτού δημιουργήσει καταστάσεις εκτός ελέγχου.

Σε όλα όσα συμβαίνουν, η κυβέρνηση παραμένει… απλώς θεατής, μη μπορώντας να αναγνωρίσει τα λάθη στους χειρισμούς της και αναζητά «υποκινητές» για τα χθεσινά, τη στιγμή που και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ νίπτει τας χείρας της επιρρίπτοντας αποκλειστικά και μόνο ευθύνες στην τωρινή κυβέρνηση.

Παράλληλα, προκειμένου να δείξει σημάδια αντίδρασης, η κυβέρνηση στέλνει συνέχεια αστυνομικούς στο νησί. Συγκεκριμένα, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ ταξίδεψαν αργά το βράδυ της Δευτέρας για Λέσβο, προς ενίσχυση των άλλων δυο διμοιριών που βρίσκονται ήδη εκεί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις τέσσερις.

Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στα νησιά που έχουν επωμισθεί το βαρύ φορτίο του προσφυγικού, το οποίο αποτελεί αγκάθι, τόσο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι ωστόσο, αντί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν για να βρεθεί λύση, επιδίδονται σε ένα θλιβερό πινγκ πονγκ ευθυνών, πάνω στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που ζουν καθημερινά τη δική τους «κόλαση».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.