Θεία Λειτουργία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Μεταμορφώσεως του Χριστού - Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 6 Αυγούστου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Μεταμορφώσεως του Χριστού – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 6 Αυγούστου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Μεταμορφώσεως του Ιησού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 07.00.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 07.00 – Η Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022 της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Μεταμόρφωσης του Χριστού – Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή της Μεταμορφώσεως του Ιησού. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μεταμορφωση του Σωτηροσ
Μεταμορφωση του Ιησου
Μεταμορφωση του Κυρίου
Μεταμορφωσεως του Σωτηροσ
Μεταμορφωσεως του Ιησου
Μεταμορφωσεως του Κυρίου
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
6 Αυγουστου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.