ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ: Τη μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού τιμά και φέτος με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός του Παντοκράτορος της Ανω Πόλης των Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου, το πρωί ώρα 7.00 έως τις 10.00 π.μ. κατά τη Θεία Λειτουργία, θα γίνει η έξοδος της ιεράς εικόνας της Μεταμορφώσεως και θα ψαλεί Δέησις.

Στις 7.00 μ.μ. σήμερα τελείται Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασία και θείου κηρύγματος, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Στις 10.00 μ.μ. σήμερα το βράδυ τελείται Ιερά Αγρυπνία, μετά θείου κηρύγματος, από τον πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πατρών και Καθηγούμενο της Μονής Αγίων Πάντων.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, αύριο Δευτέρα 6 Αυγούστου, ώρα 7.30 -10.00 π.μ. τελείται Αρχιερατική θεία λειτουργία κατά την οποία θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος θα ευλογήσει τα σταφύλια, τα οποία στην θα διανεμηθούν κατά την ιερά παράδοση, στο Εκκλησίασμα. Το απόγευμα αύριο στις 7.00 θα ψαλεί μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνα εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

O ιερός ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλαύκου Πατρών πανηγυρίζει σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα την εορτή του Σωτήρος. Σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου το πρωί στις 7:00 θα τελεστεί ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα σήμερα Κυριακή και ώρα 7:00 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Μητροπολίτου Πατρών μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Αύριο, Δευτέρα 6 του μηνός το πρωί, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Μεταμορφώσεως και ώρα 7:00, θα τελεσθούν ο Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Το απόγευμα αύριο Δευτέρα και ώρα 7:00 θα ψαλεί Εσπερινός και ιερά παράκληση μετά θείου κηρύγματος και θα επακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνος ανά την Ενορία.

ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ψαθοπύργου, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στα ορεινά του οικισμού,

– σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 19.00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ,

– αύριο Δευτέρα 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής και ώρα 7.00-10.00, θα τελεστεί ο όρθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Μυτιλήνης και επίσης

– αύριο Δευτέρα το απόγευμα και ώρα 19.00, τελείται Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.