Για την εορτή των Χριστουγέννων ευχήθηκε χθες στους Χριστιανούς της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και τους προκαθημένους των άλλων εκκλησιών/δογμάτων της Ιορδανίας και των Ιεροσολύμων και εκπροσώπους των βακουφίων των ανωτέρω περιοχών.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Στη συνάντηση, ο βασιλιάς επαίνεσε την αφοσίωση των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ στο Σύμφωνο του Ομάρ Αλ-Χαττάμπ (Omar Al-Khattab) και την ειρηνική συνύπαρξη, που βασίζεται στο ιστορικό και νομικό Status Quo της περιοχής, ενώ επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του στη θρησκευτική και ιστορική ευθύνη που έχει αναλάβει για τη διαφύλαξη των ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο βασιλιάς απένειμε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ’, το πρώτο κρατικό εκατονταετές μετάλλιο, αποτίωντας φόρο τιμής στην ιστορική σημασία και τον ηγετικό ρόλο -από θρησκευτικής πλευράς- του Πατριαρχείου ως προς τη διαφύλαξη και διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στην Ιερή Πόλη.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.