Σε περιπέτειες μπαίνει ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στο Πετροχώρι της Ξάνθης.

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στο Πετροχώρι της Ξάνθης που έκανε Ανάσταση τα μεσάνυχτα, παρά τις οδηγίες της Μητρόπολης για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στις 9 το βράδυ του Σαββάτου.
Η Μητρόπολη αποφάσισε να τον μετακινήσει από την εκκλησία του χωριού σε άλλη περιοχή, επιβάλλοντας του έτσι ποινή για τη μη τήρηση των οδηγιών, ωστόσο ήδη καταγράφονται αντιδράσεις από πλευράς κατοίκων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν αυτοί που ζήτησαν από τον Ιερέα να χτυπήσει τις καμπάνες της Ανάστασης τα μεσάνυχτα.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Μητρόπολη Ξάνθης, με πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους για την επιβολή ποινών σε συνολικά δύο Ιερείς της Ξάνθης που χτύπησαν τις καμπάνες της Ανάστασης τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα κάτοικοι του Πετροχωρίου γνωστοποίησαν και επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ξάνθης στην οποία εξηγούν πως οι ίδιοι ζήτησαν από τον Ιερέα να προβεί σε αυτή την ενέργεια και πως θέλουν να μην μετακινηθεί από την εκκλησία του χωριού τους.

Από την πλευρά της η Μητρόπολη επισημαίνει πως όλοι οι Ιερείς, όπως και ο εν λόγω, ενημερώθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου για τα μέτρα που ήταν σε ισχύ και δεσμεύτηκαν για την τήρησή τους.

Η επιστολή των κατοίκων του Πετροχωρίου:

“Μετά τη δυσάρεστη είδηση που λάβαμε οι κάτοικοι του Πετροχωρίου αλλά και γενικά οι κάτοικοι του Ν. Ξάνθης για την άδικη αυτή ποινή προς τον Ιερέα Γρηγόριο, του Ιερού Ναού Αγίου Χριστόφορου Πετροχωρίου, δηλ. Για την αντικατάστασή του από άλλον Ιερέα για τον λόγο του ότι ενήργησε τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου μας στις 01.05.2021 τα μεσάνυχτα όπως και πρέπει σύμφωνα με τη δική μας πίστη των ορθοδόξων χριστιανών.

Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή εναντίον του θα ήταν άδικη καθώς αυτός ενήργησε μετά από δική μας ομόφωνη παράκληση.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μην του αποβεί καμία πράξη ποινής και να παραμείνει ως Ιερέας του Ναού μας.

Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε γραπτή ενημέρωση για τα παραπάνω αναφερόμενα εις την κοινότητα του χωριού μας”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
 1. Αθανασιος Κ. 2 χρόνια πριν

  Ισως θα επρεπε να εντρεπεται ο συγκεκριμενος Μητροπολιτης για αυτην του την σταση.

  Ο ευσεβης Ιερεας δεν εκανε τιποτα αλλο απο το να τηρησει τους κανονες και την παραδοση αιωνων της Εκκλησιας μας.
  Λυπαμαι αφανταστα οταν οι ‘ποιμενες’ μας γινονται οργανα της Νεας Ταξεως πραγματων, και σκανδαλιζουν το ποιμνιο με τετοιες αψυχολογητες ενεργειες.

  ΑΝΑΞΙΟΣ!

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Σπυριδων 2 χρόνια πριν

  Αυτό θα είναι και ένα ακόμα από τα χαρτιά του διαβόλου που πεζή μέσα στην εκκλήσεια με τους παπάδες ας πεξη ο επίσκοπος μαζητους εξάλλου εδώ που έφεραν την πίστη θα λυτουργουν με τα στάδια δύστυχος ώστε οι πρώτοι που πέσατε στα πόδια του διαβόλου του Παππά βοήθεια σας.

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.