Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, ειδικά στον κλάδο της εστίασης απαγορεύεται η δυνατότητα παραλαβής του προϊόντος από το κατάστημα (take away και drive through), με αποδεκτή μόνο τη διαδικασία παράδοσης κατ’ οίκον, δηλαδή το delivery. Αποκρυσταλλώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα, ο Υφυπουργός εξήγησε πως για τις γκρι περιοχές (στις οποίες προσώρας περιλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες) ισχύουν αυστηρότερες διατάξεις, δηλαδή.

Η επιβίβαση ενός ατόμου (πλην του οδηγού) σε ταξί και ΙΧ δεν αφορά στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πχ. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι κτλ.

· Καταστήματα οπτικών και ακουστικών βαρηκοΐας λειτουργούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

· Επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον.

· Εξακολουθούν -εφόσον το επιθυμούν- να λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εντάσσονται σε συγκεκριμένους συλλόγους ή ομίλους.

· Δεν επιτρέπεται το take away, το drive through και η παραλαβή πακέτων. Επιτρέπεται μόνο το delivery.

Οι παραπάνω διευκρινήσεις ήρθαν από τα πλέον αρμόδια κυβερνητικά χείλη (αυτά του κ. Χαρδαλιά) να προσθέσουν ψηφίδες στο μωσαϊκό του χειμερινού lockdown στη Θεσσαλονίκη, το οποίο, ωστόσο, εγείρει φόβους και δεκάδες αιτήματα για άμεση ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Σε κατάσταση προσαρμογής στην νέα καθημερινότητα που επιβάλλει η δεύτερη φάση της πανδημίας βρίσκονται από χθες Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την τελευταία να επιχειρεί να συντονιστεί με τους ρυθμούς του ολικού lockdown για τις επόμενες 13 ημέρες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου, η Θεσσαλονίκη θύμιζε έρημο τοπίο, καθώς αφενός η βροχόπτωση και αφετέρου τα περίπου 20 κλιμάκια της ΕΛΑΣ στις πύλες εισόδου – εξόδου και σε κεντρικά σημεία της πόλης, απέτρεψαν μεγάλο αριθμό πολιτών από το να περιδιαβεί τους δρόμους της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.