ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ: Οσον αφορά τη μετακίνηση πολιτών με ταξί, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται ο ισχύων κανόνας. Δηλαδή, επιτρέπεται ο οδηγός και ένας επιβάτης, με εξαίρεση μεταφορά γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδεία ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 18 Μαΐου, θα αρθεί ο περιορισμός για μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τότε θα μπορεί ο καθένας να πάει στο χωριό του ή στο εξοχικό του, με την κυβερνητική παρότρυνση να είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων. Τότε σχεδιάζεται να αρθεί η μετακίνηση και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, στα οποία δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, παρότι ανήκουν διοικητικά στην Αττική.

Το τρίτο στάδιο και τελευταίο, της ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια, περιλαμβάνει τα νησιά. Ο σχεδιασμός έως τώρα λέει πως η ελεύθερη μετακίνηση θα γίνεται από 1ης Ιουνίου. Αυτό ωστόσο δεν είναι βέβαιο, καθώς αν δεν υπάρξει εξάπλωση της νόσου, μπορεί να μεταφερθεί νωρίτερα.

Οσον αφορά τη μετακίνηση πολιτών με ταξί, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται ο ισχύων κανόνας. Δηλαδή, επιτρέπεται ο οδηγός και ένας επιβάτης, με εξαίρεση μεταφορά γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδεία ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Σε τρία στάδια θα δρομολογηθεί η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών. Το πρώτο, που έχει ήδη εξαγγελθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, θα αφορά τη μετακίνηση πολιτών εντός του νομού της μόνιμης κατοικίας τους.

Επιπλέον, θα επιτρέπεται ακόμα ένα άτομο στο Ι.Χ., και από δύο που ισχύει μέχρι την Κυριακή το βράδυ, θα αυξηθούν κατά ένα και θα επιτρέπονται τρία άτομα στο Ι.Χ.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πρωτομαγιάς τριήμερο με έκτακτο δελτίο καιρού- Ειδήσεις βιταμίνη d.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.