Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η στοχοποίηση της Ορθόδοξης παράδοσης της χώρας μας και των ιερών ακολουθιών. Μετά την ύβρη προς την Ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού και της Παναγίας μας την περίοδο των Χριστουγέννων ήρθε χθες και η εναντίωση στην ακολουθία του Αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, με αφορμή την τελετή παραλαβής των έξι πτητικών αεροσκαφών τύπου Rafale στην 332 Μοίρα στην Τανάγρα παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα η γνωστή συγγραφέας χαρακτήρισε ως “αλυσοδεμένο στην σκοταδιστική Ορθοδοξία” τον Πρωθυπουργό τι και αν στη χώρα μας επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη, τι και αν στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει το Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων που ευλογεί, ενισχύει και αγιάζει τον στρατό μας σε κάθε περίσταση, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του iefimerida.gr σε δύο άρθρα που έγραψαν σχεδόν ταυτόχρονα, στην Καθημερινή και στην Athens Voice, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης και η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, σχολιάζουν ειρωνικά και αρνητικά τον αγιασμό των Rafale κατά την τελετή παράδοσης στην Τανάγρα.

Ο Νίκος Μαραντζίδης, στο άρθρο του με τίτλο «Χαίρε, ω Χαίρε, Ελευθεριά!»- αναφέρει ότι σύμφωνα με την ετήσια μελέτη δύο σημαντικών διεθνών ινστιτούτων (Cato και Fraser), που δημοσίευσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) και καταγράφει τη συνολική εικόνα της παγκόσμιας ελευθερίας μέσω του δείκτη ανθρώπινης ελευθερίας, η Ελλάδα χειροτέρευσε «στην κατηγορία της ατομικής ελευθερίας στο σκέλος της θρησκευτικής ελευθερίας και στην κατηγορία της οικονομικής ελευθερίας στο σκέλος «κόστος γραφειοκρατίας», όπως αναφέρει.

Και συνεχίζει:

«Σε ό,τι αφορά ειδικά το σκέλος της θρησκευτικής ελευθερίας, τα πράγματα είναι εντελώς αξιοθρήνητα. Η χώρα μας σε ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών είναι χειρότερα όχι μόνον από την Ουγγαρία του Ορμπαν, αλλά και από πολλές χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Οι πρόσφατες εικόνες όπου, παρουσία του πρωθυπουργού, δύο μητροπολίτες τέλεσαν αγιασμό και ράντισαν τα αεροσκάφη Rafale, μπορεί σε αρκετούς να προκαλούν γέλια, σε μένα μόνο απελπισία. Απορούμε μετά γιατί πολλοί Ελληνες είναι επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίες και δεν εμπιστεύονται την επιστήμη».

Από την πλευρά της, η Σώτη Τριανταφύλλου, σε άρθρο της με τίτλο «Τριάδος η φανέρωσις εν Ιορδάνη γέγονεν», αποκαλεί «μπουρτζοβλαχιά» την παρουσία ιερέων στην τελετή παράδοσης των Rafale και γράφει σκωπτικά:

«Το ότι «υποδεχτήκαμε» μαχητικά αεροσκάφη με άκρως συμβολικές πτήσεις πάνω από την Ακρόπολη και στη συνέχεια με εθνικοπατριωτική ιεροτελεστία μού φαίνεται αυτόχρημα γελοίο: οι Τούρκοι γνωρίζουν γι’ αυτή την αγορά· η επίδειξη είναι σκέτη βλαχιά. Η οποία παίρνει διάσταση μπουρτζοβλαχιάς, καθώς, παρουσία του πρωθυπουργού, ο μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, μαζί με τον μητροπολίτη Καρπενησίου ετέλεσαν αγιασμό και ράντισαν τα αεροσκάφη: Καλοτάξιδα! Καλές πτήσεις! Να συναντήσετε τον Κύριο πέραν των νεφών! Θα έλεγα ότι έχουμε τρελαθεί αλλά δεν ισχύει: ήμασταν ανέκαθεν τρελοί· οι παπάδες συνόδευαν ανέκαθεν τις πατριωτικές εκδηλώσεις και έψαλλαν Τριάδος η φανέρωσις εν Ιορδάνη γέγονεεεεεενννν…».

Η συγγραφέας επεσήμανε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας Ευρωπαίος ηγέτης, όπως τον αποκαλεί, «προφανώς νιώθει αλυσοδεμένος στην σκοταδιστική Ορθοδοξία» και προσθέτει «το πρόβλημά μας είναι η ατολμία μας να αποδεσμευτούμε από την παπαδοσύνη».

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε σωστά για την προοπτική του ευρωπαϊκού στρατού ―τη μοναδική λύση για την ευρωπαϊκή άμυνα―, βρέθηκε σε ένα αλλοπρόσαλλο τοπίο: ένας Ευρωπαίος ηγέτης σε φιέστα Μπαλκάν γενειοφόρων ρασοφόρων. Αυτοί είμαστε: δύο Ελλάδες, η μία εκ των οποίων στέκεται παράμερα και παρακολουθεί με αμηχανία ακολουθία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη, κατά την οποία μαυροντυμένοι καθαγιάζουν νερά με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού. Είμαι σίγουρη ότι από τον κ. Μητσοτάκη δεν διέφυγε η φαιδρότητα, προφανώς όμως νιώθει αλυσοδεμένος στη σκοταδιστική Ορθοδοξία: αυτό είναι το πρόβλημά μας ― η ατολμία μας να αποδεσμευτούμε από την παπαδοσύνη και να εξελιχθούμε σε πολιτικό κράτος.

Τέλος, επειδή η θρησκευτική πίστη είναι, εξ ορισμού, άλμα της λογικής, φοβάμαι ότι ο αγιασμός δεν θα ευνοήσει τους στρατιωτικούς μας σκοπούς: τόσοι και τόσοι αγιασμοί πάνε στράφι· αγιασμοί στα σχολεία, αγιασμοί στα σπίτια, αγιασμοί στις επιχειρήσεις δεν φαίνεται να διώχνουν τα κακά δαιμόνια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.