Στη μετά θάνατον βράβευση ενός σπουδαίου καλλιτέχνη και αγιογράφου της Αλβανίας, του Ιωσήφ Ντρομπονίκ, προχώρησε η Δημοκρατία της Αλβανίας.

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα ο Πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα, απένειμε τιμητικό μετάλλιο στον εκλιπόντα καλλιτέχνη αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον πολιτισμό και την τέχνη της Αλβανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία προσωπικοτήτων των καλών τεχνών ενώ την Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος.

Όπως έγραψε ο Αλβανός Πρόεδρος Μέτα “Η πλούσια καλλιτεχνική του δημιουργικότητα, προσέφερε μοναδικά μνημειώδη έργα, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες, όπως την πρόσοψη του Ιστορικού Μουσείου και τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στα Τίρανα”.

Η απονομή της τιμητικής αυτής διάκρισης στον Ιωσήφ Ντρομπονίκ έγινε ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τις σπάνιες πολύπλευρες δημιουργικές δεξιότητες, καθώς και την πολύτιμη συνεισφορά που έγινε στον χώρο της ζωγραφικής, ιδιαίτερα στην αναβίωση της παραδοσιακής μνημειώδους εκκλησιαστικής τέχνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.