Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η Τιμία Κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων.

Έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, φέτος η Ιερά Μονή άνοιξε τις αγκάλες τις για το χριστεπώνυμο πλήρωμα που κατέκλεισε εντός και εκτός το Καθολικό της μονής.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο, τον Ηγούμενο του Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο, τους πατέρες της Μονής και άλλους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Παρέστη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία έως τις πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στο προαύλιο της Μονής και εντός του Παλαιού Καθολικού της Μονής τελέσθηκε η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Καλαβρυτινών Προεστών και Καπεταναίων παρουσία του Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού, διακόσια ένα χρόνια μετά την ημέρα κατά την οποία οι Καλαβρυτινοί με αφορμή την παρουσία τους στην Μονή για την εορτή του Αγίου Αλεξίου αποφάσισαν τον ξεσηκωμό τους ενάντια στους Τούρκους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.