Επιστολή απάντηση προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος πάνω σε γνωμοδοτικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της Εκκλησίας, απέστειλε στα τέλη Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα αφορά το άρθρο 347 του ψηφισθέντος νόμου 4957/2022 (ΦΕΚ Α΄141): “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: ενίσχυση της ποιότητας,της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις” διαλαμβανομένα, υπό τον τίτλον: “Οργανικαί θέσεις κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην απάντησή του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “το ψηφισθέν άρθρο 347 επιλύει μερικώς το θέμα των Οργανικών θέσεων των Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ουχί εις την ολότητά του”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος χαρακτηρίζει αξιέπαινη την παρούσα μερική λύση του προβλήματος, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν αποτελεί το “αρχικώς ζητούμενο”.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογραμμίζει ότι “κατά την εφαρμογή του άρθρου 347 θα ανακύψουν και πολλά άλλα προβλήματα τα οποία θα απαιτούν άμεσον επίλυση”.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE φέρνει σήμερα αποκλειστικά στην δημοσιότητα την επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.