Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Νόμου και την πιστή εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προς αποφυγή συνωστισμού, τελέσθηκε η πανήγυρη του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά και των λοιπών εφημερίων του ναού.

Την Κυριακή το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρος και προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας υπέρ του Λιμενικού Σώματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε τα δέοντα προς το Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό της πατρίδας μας καθώς και του Λιμενικού Σώματος και αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της προσωπικότητας του Αγίου Νικολάου ως του κατ’ εξοχήν Αγίου της Φιλανθρωπίας.

Τόνισε δε ότι ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπικής δράσης, στην πράξη και όχι στη θεωρία, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως στη δεδομένη στιγμή που ζούμε μια έμπρακτη πράξη φιλανθρωπίας είναι η τήρηση των μέτρων υγιεινής, δια των οποίων προφυλάσσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Τόνισε δε ότι εντός ολίγου θα υπάρξει και μια άλλη απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας και αυτή θα είναι ο εμβολιασμός.

Είπε χαρακτηριστικά πως “η κίνηση του εμβολιασμού θα είναι ουσιαστικά μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.