Χρυσόστομος: “Το Πάσχα δεν είναι μόνο πάω στο χωριό, αλλά υπάρχει έντονο θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα και πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παραστεί στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας”-Η Επιτροπή να λάβει υπόψιν της τη θρησκευτική συνείδηση των πιστών”.

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” της δημόσιας τηλεόρασης βρέθηκε καλεσμένος σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος. Το μοναδικό θέμα που απασχόλησε την παρουσία του στην ΕΡΤ και δέχτηκε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά από τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Αλεξάνδρα Καϋμένου, ήταν αυτό του εορτασμού του φετινού Πάσχα, εν μέσω δεύτερης χρονιάς πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με καθαρό λόγο και χωρίς υπεκφυγές τόνισε πως “ο κόσμος δείχνει κατανόηση και ανταποκρίνεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, όλο αυτό το διάστημα, όμως φέτος πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχει και να δείξει η επιτροπή των ειδικών κατανόηση, αφού είναι βέβαιο ότι θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα”.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως “το Πάσχα δεν είναι πάω στο χωριό, αλλά περικλείει μια βαθύτερη έννοια ενός έντονου θρησκευτικού συναισθήματος και είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για τους πιστούς. Η Επιτροπή πρέπει να δείξει ευαισθησία και να λάβει σοβαρά υπόψη την θρησκευτική συνείδηση των πιστών και από την πλευρά της η Εκκλησία θα βρει τους ενδεδειγμένους τρόπους για να φέρει εις πέρας αυτό που της αναλογεί”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.