Στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της 21ης Οκτωβρίου 2020, διάβασα μια τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Θανάση Καρτερού, με τον ψευδότιτλο “Η Δεξιά του Κυρίου και του παγκαρίου…”.

Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ο συντάκτης, στην “a la carte” τοποθέτησή του, με μια εύκολη μέθοδο της φαινομενολογικής θεώρησης των δημοσιογραφικών δεδομένων, προσπάθησε να επισημάνει αυτό με το οποίο κλείνει το άρθρο του: “Η Δεξιά του Κυρίου και οι κύριοι του παγκαρίου βαδίζουν χέρι – χέρι, υπό την σκέπη του πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, εδώ και δεκαετίες. Ουκ ολίγοι παπάδες και δεσποτάδες, είναι η πιο ισχυρή συνιστώσα της Ν.Δ.”.

Απέναντι σ’ αυτή την κυνική τοποθέτησή του θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα, χωρίς βέβαια να απαιτώ και τις απαντήσεις τους.

Μήπως απετέλεσαν ισχυρή συνιστώσα και για τον ΣΥΡΙΖΑ παπάδες και δεσποτάδες; Ξεχάσατε τον κ. Αλ. Τσίπρα να εναγκαλίζει δημόσια συχνά πυκνά τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να δώσει το στίγμα του σεβασμού του στην Εκκλησία ή να προσκυνά προεκλογικά για 10’ λεπτά την Παναγία του “Άξιον Εστί” στον Άγιον Όρος;

Μήπως έχετε λησμονήσει ότι το “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” ήταν το σύνθημα των θρησκόληπτων ΑΝΕΛ με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε 4 και πλέον χρόνια;

Έχει περάσει στη λήθη του συντάκτη η δημόσια ομολογία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ότι “όχι μόνο σέβομαι τον Αρχιεπίσκοπο αλλά τον αγαπώ” επενδύοντας στα ποσοστά δημοτικότητάς του για να κερδίσει το μερίδιο των θρησκευόμενων ψηφοφόρων Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών;

Δεν χρειάζεται τέλος να υπενθυμίσω, στον συντάκτη και στους αναγνώστες του άρθρου, την αμφίσημη κίνηση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την “ιστορική συμφωνία” Εκκλησίας και Πολιτείας, αλυσιτελή όμως, που η επικοινωνιακή αγάπη των κυβερνώντων προς τον ιερό κλήρο ήταν τόσο μεγάλη (!!!) που για μεν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε αφορμή ιδεολογικής συσπείρωσης για δε την Εκκλησία πομφόλη, “μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”.

Γι’ αυτό κ. Καρτερέ μην κρίνετε “κατ’ όψιν” τα γεγονότα και τα θέματα. Για την Εκκλησία το θέμα δεν είναι ούτε οι κάλπες, ούτε τα παγκάρια, ούτε ο κομματικός όχλος.

Πρώτιστο καθήκον της Εκκλησίας είναι η πρόοδος και η ευημερία των Ελλήνων και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Κοινωνίας και της Πατρίδας, κάτι που πολλές φορές οι αριστρερόστροφες συνιστώσες σας τα παραθεωρούν.

Στώμεν καλώς λοιπόν!!!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.