Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Κάνοντας αρχικά μια σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήταν απαραίτητες να γίνουν στην μητρόπολη Μεσσηνίας και σε όσες επιτεύχθηκαν ειδικά στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, στην διαρκή στήριξη του κόσμου πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις και εθνότητες.

Μίλησε ωστόσο για την διπλωματία της αλληλεγγύης και της αγάπης που έχει επιδείξει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ σχολίασε και την στάση της Ρωσικής Εκκλησίας απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε ακόμη και στην «δύσκολη» περίοδο του Κορονοϊού για την εκκλησία, ενώ εξέφρασε την άποψη του και για το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

Κλείνοντας, επεσήμανε τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας, στέλνοντας και το δικό του μήνυμα ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.