Μίλησε σε διαδικτυακή ημερίδα για τη «Διακήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς».

Πρωτεύουσα και ουσιαστική ήταν η θέση της πόλης της Καλαμάτας στην διαδικασία έναρξης του απελευθερωτικού αγώνος των Ελλήνων το 1821, τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρουσιάζοντας την διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η Διακήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς: Αποτιμώντας τη σημασία της σήμερα», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Το σημαντικό αυτό κείμενο συντάχθηκε στις 23 Μαρτίου 1821 και απέδωσε καρπούς έξι χρόνια αργότερα με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827 και με την οποία εκφράστηκε η συνεργασία και η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η Προκήρυξη Της Μεσσηνιακής Γερουσίας Προς Τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς: Αποτιμώντας Την Σημασία Της Σήμερα

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος επεσήμανε μάλιστα με νόημα τη σημασία και την απήχηση που έχουν τα ιστορικά αυτά κείμενα και για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. Γεώργιος Στείρης με θέμα «Το ανολοκλήρωτο 1821. Σκέψεις για τα 200 έτη μετά την προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας» και ο καθηγητής Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. Ευάνθης Χατζηβασιλείου με θέμα «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας και ο κόσμος των πολιτικών ιδεών».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον διαδικτυακό τόπο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας στο youtube, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας για τη επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επαναστάσεως του 1821.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.